(093) 088-69-00

Внутренние и наружные работы, теплые полы, сантехника, водопровод, канализация и др.

OK

(073) 735-01-01

Графік роботи: ПН-СБ: 07:30 - 20:00
СБ-НД: 8:00 - 18:00

OK

(063) 288-59-26

Графік роботи: ПН-ПТ: 08:00 - 18:00
СБ-НД: Вихідний

Email: kibets@prorab.odessa.ua

OK


Меню
menu1
ru ua
Енергонезалежність Вигода
Акційні товари

Основні правила, які допоможуть зробити якісний ремонт у своїй квартирі

Рано чи пізно ремонтні роботи стають необхідними для кожного власника будинку або квартири. Не важливо, робите ви його своїми руками або звертаєтеся за допомогою до фахівців, починаючи ремонт слід дотримуватися правил якісного ремонту.

З чого почати?

Для початку, щоб уникнути помилок, необхідно чітко продумати всі етапи ремонту квартири, окремо проаналізувати і вивчити кожен робочий процес. Особливо актуально це в тому випадку, коли ви робите ремонт самостійно.


Ремонт це тривалий процес. Якщо ви не впевнені в своїх силах і можливостях, легше довіритися професіоналам. Так, це буде значно дорожче, однак Ви в коротші терміни отримаєте готовий план дій і виконання ремонту в квартирі буде проводитись набагато швидше.


Основні етапи якісного ремонту квартири це:

  • монтаж і демонтаж електричної проводки;
  • підготовка приміщення: обробка стін, очищення від попередньої фарби, шпалер, шпаклівки;
  • покупка необхідних будівельних матеріалів. Магазин будівельних товарів Прораб стане Вам у пригоді - тут можна купити все для ремонту, і при цьому добре заощадити;
  • поетапне планування ремонту окремих приміщень: кухні, ванної кімнати, спальні і так далі.

Бюджет

Спочатку слід розрахувати кількість витрат необхідних для гарного ремонту квартири. Косметичний ремонт обійдеться дешевше, якщо ж ви робите капітальний ремонт, то в підсумку сума всіх витрат вийде вам в кругленьку суму. Прорахуйте заздалегідь весь бюджет самостійно, або ж скористайтеся допомогою фахівців.



Вибір підрядників

Другий пункт - вибір підрядника і бригади, які будуть здійснювати Ваш ремонт. Тут дуже важливо не помилитись, і обрати правильну компанію.


Тому врахуйте наші поради:

  • Просіть чітке і зрозуміле планування робіт;
  • Особисто відстежуйте своєчасне виконання всіх етапів;
  • Звертайте увагу на компанії, які надають гарантію на свої послуги: мало кому хочеться безкоштовно виправляти свої помилки;
  • Підписуйте договір про надання тієї чи іншої послуги;
  • Контролюйте закупівлю матеріалів: не давайте авансів, а сплачуйте виконані роботи по факту згідно з договором;
  • Обговорюйте і погоджуйте всі дрібні або приховані етапи роботи.


Найкраще, щоб весь спектр робіт виконувала одна бригада майстрів, оскільки всі етапи робіт повинні бути узгодженими і послідовними. Для уникнення форс-мажорів, зривів термінів і подібних неприємностей, довіртеся команді фахівців зарекомендувала себе на ринку, відгуки про яку ви можете перевірити.


Сам собі підрядник


Якщо ж Ви впевнені в своїх силах і вирішили зробити ремонт своїми руками, то підрядником будете Ви, а ваші сім'я і друзі - будівельною бригадою.


Якісний ремонт можна зробити і самостійно. Ось кілька порад, які допоможуть в цьому:


Купуйте якісні матеріали.


Це той випадок, коли заощаджувати явно не варто. Ремонт робиться не на один рік і, якщо ви використовуєте неякісні матеріали, то незабаром доведеться все міняти, таким чином переплачувати вдвічі.


Не варто замінювати натуральні матеріали імітацією.


Наприклад, не потрібно підбирати лінолеум «під дерево», краще встановити натуральну дошку. Це стосується й інших взаємозамінних матеріалів. Хороший ремонт повинен бути таким, а не тільки здаватися.


Не потрібно опускати стелю.



Якщо висота вашої стелі становить не більше 2,6 метрів, то краще за все залишити його білим. Ми не рекомендуємо ускладнювати низьку стелю зайвими конструкціями або яскравими квітами, це зробить її ще нижчою.


Позбудьтесь непотрібних речей.


Знаходьте потрібну інформацію.


У наш час дуже легко знайти відповіді на всі запитання в інтернеті, не обов'язково звертатись по платною допомогу до фахівців. Це стосується всього: і окремих етапів ремонту (установка електропроводки, сантехніки, підлогового покриття, облицювання стін), і дизайнерського оформлення.


Слід розуміти, що всі етапи ремонтних робіт мають певні особливості і нюанси. У рідкісних випадках допускаються зміни в послідовності дій, адже, це не суворі правила, а лише необхідні поради та рекомендації, які допоможуть втілити якісний ремонт квартири у реальність.